Levendulaszirup / Lavender syrup

Két hete felutaztunk nővéremékhez, akik az egyik kedvenc italommal, a levendulaszörpös rozéfröccsel vártak. Az előző bejegyzésben is említett Kispiac étterem étlapján találtunk rá erre a csodára, ami azóta mindenki nagy favoritja. Amint hazaértünk nekem is muszáj volt csinálnom házi levendulaszörpöt, amit az alábbiakban meg is osztok Veletek!





Én Limara receptjét hívtam segítségül. Nagyon szeretem a szakácskönyveit, a receptjeit nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, főleg akiket a kenyérsütés érdekel.



Hozzávalók:
1 l víz
1 kg cukor
30 g szárított levendulavirág
1 citrom leve

A vizet a cukorral először felforraljuk, majd beletesszük a levendulavirágokat. Tovább forraljuk még egy pár percig, majd hozzáadjuk a citrom levét. Egy negyed óráig fedő alatt hagyjuk állni, majd leszűrjük és üvegekbe tölthetjük őket.


Miután kihűlt ajánlom, hogy próbáljátok ti is ki a levendulaszörpös rozéfröccsöt! Xx


Megjegyzés: a recept Limarát illeti.

/ Two weeks ago I visited my sister, who have suprised me with my favourite drink, rose wine spritzer with lavender syrup. In my previous post I mentioned my favourite restaurant Kispiac where we have first met with this beverage. As soon as I came back home I had to make my own lavender syrup. Here's the recipe:

Ingredients:
1 litre water
1 kg sugar
30 g dry lavender flower
juice of 1 lemon

In a bigger pot boil the water with the sugar, and put the flowers in it. Boil this for a little more and add the lemon juice. Rest this mix for about 15 minutes and pour off the flowers. Bring it to boil it again and after you can serve it.

Note: This is the recipe of Limara.

Nincsenek megjegyzések