Oké, hivatalosan is kijelenthetjük, hogy kuglóf őrült lettem. Ha elindítanám a hónap kedvence sorozatot a blogon, tuti, hogy a kuglóf lenne az első helyen. A szép idő beköszöntével viszont a levendula is a hatalmába kerített, így készüljetek fel egy nagyobb adag levendulás receptre a jövőben.
Hozzávalók:
Tészta:
127 ml forró víz
1 earl grey teafilter
1 ek. szárított levendula, étkezési célokra
250 g liszt
300 g cukor
80 g holland kakaópor
1 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 nagyobb tojás
180 ml tej
1,5 ek tejföl
118 ml olaj
Máz:
40 g porcukor
1-2 ek tej
levendulás cukor
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Vajazz ki egy nagyobb kuglófformát, majd liszttel és kakaóporral is szórd meg az oldalát. A felesleget öntsd ki.
2. Rakd forró vízbe az teafiltert és a szárított levendulát. 5 perc leteltével vedd ki a filtert és szűrd le a teát a levendulától.
3. Egy nagy edényben keverd össze a lisztet, cukrot, a kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Add hozzá a tojásokat, a tejet , a tejfölt és az olajat, majd keverd addig, amíg a száraz hozzávalók nagyjából összeállnak. Öntsd hozzá a levendulás teát, és ezzel keverd tovább, de ne dolgozd túl. Ezután bele is önthetjük a kikent formánkba.
4. 45-50 perc alatt megsül (tűpróba!). A sütőből kivéve hagyd egy picit hűlni, majd borítsd ki a sütőrácsra, hogy teljesen kihűlhessen.
5. Amíg hűl, készítsd el a mázat. A porcukorhoz önts annyi tejet, hogy keverés után picit géles állagú legyen (ne túl folyékony). Legvégül öntsd rá a kihűlt kuglófra és díszítsd levendulás cukorral. :)
So, it's official that I became a bundt cake addict. If i start a favourites of the month series, this cake would definitely be the number one of this month. By the beginning of the good weather lavender flowers make a huge impact on me, so get ready for a bigger amount of lavenderish recipe.
Chocolate Lavender & Earl Grey Bundt Cake
Ingredients:
Cake:
127 ml hot water
1 earl grey teabag
1 tablespoon culinary-grate dried lavender flowers
250 g all-purpose flour
300 g granulated sugar
80 g dutch-processed cocoa powder
2 teaspoons baking soda
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
2 larger eggs
180 ml milk
1 1/2 tablespoons sour cream
117 ml vegetable oil
Glaze:
40 g powdered sugar
1-2 tablespoons milk
lavender sugar
Instructions:
1. Preheat oven to 350 F. Butter a bundt pan, then dust with flour and cocoa powder and coat the pan. Dump out excess.
2. Put tea and lavender in hot water. After 5 minutes get rid of the tea bag and the lavender flower.
3. In a larger bowl mix together flour, sugar, cocoa powder, baking soda, baking powder and salt. Add eggs, milk, sour cream and oil, and mix until all dried ingredients are combined. Pour in lavender tea and stir until just combined, don't overmix it. Then pour the batter in the pan.
4. Bake for 45-50 minutes ('til the toothpick comes out clean). After removing from the oven rest it, then put it in a wire rack and let it cool.
5. While resting, make the glaze. Place sugar in a bowl and mix it with milk until smooth.Pour the glaze in the cake and decorate it with lavender flowers.
Reference: http://www.loveandoliveoil.com/2014/09/chocolate-lavender-earl-gray-bundt-cake.html
Nincsenek megjegyzések