Birsalma chutney-s kacsacomb friss salátával /Roasted duck leg with quince chutney and fresh salad




Nemrég a kezembe került Vrábel Krisztina 160 grammos szénhidrát diéta című könyve, amiben nemcsak érthetően elmagyarázza a diéta lényegét és a fontosabb dolgokat arról, hogy miként, milyen alapanyagokból kellene helyesen összeállítani étrendünket, de megoszt több mint 80 receptet, amelyekről többen nem is gondolnánk, hogy ilyen egyszerű egészségesen elkészíteni őket. Ráadásul mindezeket gyönyörű gasztrofotókkal ábrázolja, ami már csak hab a tortára.
Meglepődve fedeztem fel a könyben egy kacsacombos fogás receptjét, hiszen én sem tudtam, hogy ez az étel is (amely nem mellesleg a kedvenceim közé tartozik) simán belefér egy ilyen diétába. Így gondoltam, hogy megosztom Veletek az egyik kedvenc elkészítési módját a jó kis kacsasültnek.



Hozzávalók (2 adag)

2 db kacsacomb
1 evőkanál birsalma chutney
fokhagyma
1 ek. olívaolaj
provence-i fűszerkeverék

2 marék zöldségkeverék (jégsaláta, rukkola, spenót, endívia saláta)
uborka
paradicsom
kápia paprika
fél narancs
pár szem kesudió
1 ek. balzsamecet

Elkészítés:
1. A kacsacombokat sózzuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, majd sütőzacskóba tesszük és ráöntjük az olívaolajat. 220 fokos sütőben sütjük 1,5 órát, majd a zacskót szétvágjuk, megkenjük a birsalma chutney-val a combokat és még egy 15 percig pirítjuk őket.

2. Közben összeállítjuk a salátát: egy nagyobb tálba rakjuk szeletelve a hozzávalókat, majd meglocsoljuk balzsamecettel és jól összekeverjük az egészet. A salátát kettő tányérba tesszük, majd a ropogós kacsacombbal együtt tálaljuk.


Egészségetekre! 

// Recently I got to know Vrábel Krisztina's book about 160 grams carbs diet, which not only explains the essence of this kind of diet and the most important things about how and from which ingredients to prepare our daily food, but it shares more than 80 recipes that many wouldn't even think how healthy and easy-made is. In addition, it shows all these with beautiful gourmet photos, which is just a foam on the cake. I was surprised when I found a roasted duck leg recipe, because I didn't know that this food can fit into such a diet. So I thought I would share one of my favourite ways to make a good duck meal.

Ingredients for 2:

2 duck legs
1 tbsp of quince chutney
1 tbsp of olive oil
salt, Provence spice mix

2 handfuls of vegetable mix (lettuce, ruccola, spinach, endive salad)
cucumber
tomato
red bell pepper
half an orange
some cashew
1 tbsp balsamic vinegar

Preparation:
1. Salt the duck legs, sprinkle with the spice mixture, place in a baking foil and pour in the olive oil. Bake in a 220-degree oven for 1.5 hours, then cut the bag, put the chutney on the legs and bake for a further 15 minutes.
2. In the meantime we prepare the salad: place the sliced ingredients in a large bowl, then sprinkle with balsamic vinegar and mix together well. Serve the salad with the crispy ducklegs.

Bon apetite!

Nincsenek megjegyzések