Cukormentes málnás-mascarpones máktorta


Sziasztok!

Így, hogy próbálok egyre jobban figyelni arra, hogy mit is eszek pont jókor jött, hogy múlt héten macaron készítő tanfolyamon voltam, amit egy egészséges sütis főzőtanfolyammal tartottak együtt. Több cukormentes sütit is megismertem ott, de ez volt a kedvencem, amit amint lehetett otthon is meg akartam sütni. Íme a recept, remélem ízleni fog nektek is!




Hozzávalók:

200 g mák
200 g zabliszt
250 g cukornak megfelelő édesítőszer
3 db tojás
250 g tej
15 g sütőpor

Töltelékhez:

250 g málna

Tetejére:

250 g mascarpone

160°-ra előmelegített sütő, 18 cm átmérőjű forma


A mákot megőröljük, de jobb ha konyhakész mákot használunk. 
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat és a cukrot, összehabosítjuk. Hozzáadjuk a mákot, a lisztet és a sütőport. A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a masszába. Formába öntjük, majd 40 percig sütjük.
A málnát folyamatos kevergetés mellett, nagy lángon főzzük (lekvárrá), ha kell adunk hozzá édesítőszert.
A megsült tortát elfelezzük. Magában a formában fogjuk felépíteni: az alsó felét beletesszük, erre ráöntjük a málnalekvárt, erre a felső tortalapot, majd ráöntjük a felvert mascarponét. Próbáljunk a mascarponéból a torta oldalához is juttatni. A tetejét málnával és/vagy mákkal díszítjük. 


Egészségetekre!

Nincsenek megjegyzések