Csokis céklás minikuglóf / Chocolate and beetroot mini bundt cakes

Ez a recept már egy ideje csúszkálódik, de végre itt van. Mondhatjuk, hogy picit a sütés egészségesebb oldalát akarja mutatni. Remélem tetszeni fog nektek! :)





Csokis céklás minikuglóf

Hozzávalók:

100 g vaj
4-5 ek kakaópor
120 g barnacukor
1 ek méz
2 közepes cékla főzve, pürésítve
80 g csokichips
vaníliaaroma
250 g liszt
1 cs sütőpor

4 tojás

Elkészítés:

170 °C-ra melegítsd elő a sütőt. Vajazz ki 12 db kuglófformát, majd rakd félre őket.
Először a céklákat főzd puhára, majd ha kihűlt pürésítsd őket.
A vajat a cukorral keverd fel, majd add hozzá a tojásokat, a vaníliaaromát és a mézet.
Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, kivéve a csokichipset. Legvégül dolgozd össze a vajas keverékkel, a céklával és a csokidarabkákkal.
Adagold ki a kivajazott kis formákba és mehet is a sütőbe.
20-25 perc alatt kész is vannak. :)



This recipe has been delayed since a while, but it's finally here. We can say that it wants to show a little healthier side of baking. I hope you will like it! :)



Chocolate and beetroot mini bundt cakes

Ingredients:

100 g butter, softened
4-5 tablespoons unsweetened cocoa powder
120 g brown sugar
1 tablespoon honey
2 medium beetroot,
80 g chocolate chips
1 teaspoon vanilla extract
250 g flour
2 teaspoons baking powder
salt
4 eggs

Instructions:

Preheat oven to 170 °C and grease 12 bundt cake shapes. Set aside.
First boil the beetrood until they're tender, cool them, and grate them after peeling. Set aside.
Cream together the butter and the sugar, then add the eggs, vanilla extract and honey.
In another bowl stir together the dry ingredients except chocolate chips. Then put the buttery batter in it with the beetroot and the chocolate chips.
Pour the mixture into the prepared shapes and it can go to the oven,
It's ready in 20-25 minutes. :)

Nincsenek megjegyzések