Csupa csokis csoda

   Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy nincs vagy csak nagyon kevés ember van a világon, aki nem szeretné valamilyen formában a brownie-t. És most nem Eric Clapton Brownie nevű gitárjára gondolok. Egyes legendák szerint ez a süti egy kicsit bohókás szakácsnak köszönheti születését, aki elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába, de ezen kívül egyéb mendemondák is napvilágot láttak. Amennyi legenda kering róla, ugyanannyi féle recept is. Íme a nekem bevált, már már agyonkísérletezett receptem.




Brownie

Hozzávalók:


80 ml tej
118 ml olaj
110 g cukor
60 g liszt
1 tojás
1/4 tk sütőpor
pici só
1 tk vanília kivonat
40 g cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Előmelegíted a sütőt 170 °C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelsz sütőpapírral és még vajjal is átkened (csak hogy biztos ne ragadjon sehova).
A lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport és a sót összekevered egy nagyobb tálban. Nem szeretem annyira édesen, ezért raktam bele csak ennyi cukrot, ha édesebben szereted, nyugodtan rakj bele többet. Ehhez a keverékhez rakod a tojást, a vaníliaaromát és az olajat, habverővel összekevered és a végén hozzáöntöd a tejet, amivel végül addig kevered, amíg egy szép folyós masszát nem kapsz. Ilyenkor rakhatsz bele bármit, amit csak szeretnél, hogy ne legyen annyira unalmas a süti. Én leginkább banánnal szeretem, amit először egy gépben pépesítek és utána adok hozzá, de szárított banánkarikákkal is nagyon finom.
Legvégül beleöntöd a tepsibe és szépen eloszlatod, hogy lehetőleg egyformán jusson mindenhova a tésztából. Egy picit fel is szoktam kenni az tepsi oldalára, hogy könnyebben fel tudjon "mászni".
15-20 perc alatt megsütöd. Nem muszáj túlsütni, az a jó, ha a közepe még "ragacsos".

Miután kihűlt, fogyaszthatod lekvárokkal (pl. én most nővérem által készített narancslekvárral), gyümölcsszószokkal vagy fagyival is. :)

Nincsenek megjegyzések