A csábító vörös

    Kapcsolatunk nem kezdődött valami fényesen a címben említett nőszeméllyel, ezért picit magára hagytam, hátha oldódik a feszültség közöttünk. 3 év elteltével viszont úgy érzem eljött az ideje újra próbálkozni nála, úgyis azt mondták az idő segít. Amúgy pedig mindjárt Valentin nap és a boltok egy része kezd pirosba borulni, mi miért ne?


    Alaposan felkészültem a nagy találkozásra, még megkerestem a legdögösebb pirost (ételfestéket) is, amit körülöttem kapni lehet. Büszkén jelenthetem be, hogy az erőfeszítéseim meghozták gyümölcsüket, sikerült megcsinálnom a tökéletes vörösbársony cupcake-et, amit mondhatni csak a mascarponés krém tett olyan finommá. Lehet kérdezgetni mi is olyan nehéz benne, mert igazából egy sima tészta, amibe piros ételfestéket kevernek, de amennyire egyszerű, annyira könnyen el is lehet szúrni és mondhatni minden az alapanyagok minőségén múlik. A lényeg, hogy Dalma : Red velvet cupcake = 1:0. Nem csak Bálintoknak.


Kép forrása:http://pinchmysalt.com/red-velvet-cupcakes-with-cream-cheese-frosting-recipe/

Vörösbársony cupcake:

Hozzávalók:


190 g liszt
200 g cukor 
1 ek. cukrozatlan kakaópor
pici só
1 nagy tojás
120 ml olaj
180 ml kefír
1 tk. sütőpor
1 tk. piros ételfesték

Elkészítés:

Előmelegíted a sütőt 170-175 °C-ra, alsó-felső funkción.
Összekevered egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, só, sütőpor). Félrerakod és egy másik tálban pedig a  tojást, az olajat és a kefírt öntöd össze. Miután elkeverted hozzáadod a vörös ételfestékedet. Használhatsz bármilyen piros/bordó/vörös ételfestéket, én most a Fractal bordó ételfestékéből raktam bele 4 cseppet, de a Wilton festékei is beváltak nálam.
Ezután a tojásos keveréket add hozzá a liszteshez és dolgozd össze, de ne dolgozd túl.
Végül a masszát mérd ki kis cupcake formákba és mehet is a sütőbe 15-20 percre (vagy tűpróbáig).

Ha kész várd meg míg kihűl, majd jöhet az, ami igazán red velvet cupcake-é varázsolja a piros sütiket, a mascarponés vajkrém. Én ragaszkodom a jól bevált vajkrémreceptemhez és ahhoz adom hozzá a krémsajtot. Íme a recept:
200 g vaj

200 g mascarpone
1 tk. vanília kivonat
200 g porcukor ( Sok helyen dupla ennyi cukrot használnak, de ez már egyénfüggő ki mennyire szereti édesnek. Én jobban szeretem meghagyni a krémsajt jellegzetes ízét.)


Nincsenek megjegyzések