Hogy tökéletesen zárjuk a hetet megosztok veletek egy igen egyszerű, de annál finomabb sajttorta receptet. Nálam citromosnak indult, de végül mégis karamell öntettel öntöttem nyakon.
Hozzávalók:
240 g daráltkeksz
90 g olvasztott vaj
2 ek. cukor
Ha meg akarjátok könnyíteni a dolgotokat, akkor nyugodtan használhattok a boltban kapható már darált kekszet, de nálam most volt itthon a szekrényben egy kiló, így gépben ledaráltam. Ehhez öntsétek hozzá a cukrot és vajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Ehhez az adaghoz egy 26 cm átmérőjű sütőformát használtam, annak az aljára lapogassuk bele és ne feledkezzünk meg felnyomkodni a forma szélére is. 10 percre rakjuk be a fagyasztóba, majd utána még 10 percre a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Amíg hagyjuk hűlni készítsük el a krémet.
Citromos sajttorta töltelék
Hozzávalók:
225 g sajtkrém (én mascarponét használtam)
120 g cukor
1 nagy tojás, szobahőmérsékletű
2 tojás sárgája, szobahőmérsékletű
1 tk citromlé
pici só
364 g tejföl
A sajtkrémet a cukorral együtt tedd egy nagyobb tálba, majd 5 percig keverd habverővel.
Tedd hozzá az egész tojást és a két tojássárgát is, majd keverd még egy percig tovább. A tál oldaláról is kapard bele azt, amit kiver a gép!
Most jöhet a citromlé és a só, majd végezetül a tejföl. Jól dolgozd össze őket.
Elővehetjük a kihűlt kekszes alapunkat és öntsük rá a tölteléket.
170°C-on 30 percig süssük. Ha lejárt a fél óra vegyük ki és hagyjuk hűlni 1 órát a hűtőben fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések